Municipalitatea, reprezentată la Forumul Național al Orașelor – ThinkCity

Municipalitatea, reprezentată la Forumul Național al Orașelor – ThinkCity

În perioada 26 – 27 mai 2015, Primăria Municipiului Giurgiu a fost reprezentată la prima editie a Forumului Național al Orașelor – ThinkCity, eveniment organizat de Point Public Affairs și cotidianul Adevarul, în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România și VMB Partners.
Proiectul ThinkCity și-a propus să declanseze o dezbatere strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a orașelor din România, să prezinte viziuni și modele sustenabile de dezvoltare urbană, să faciliteze parteneriate eficiente între administrație, mediul de business și comunitatea locală. În afara celor două zile de evenimente, dezbaterea s-a derulat și în media și pe rețele sociale.
La eveniment au participat reprezentanți ai Guvernului și autorităților publice locale, ai agențiilor naționale și regionale, instituții financiare, dezvoltatori, fonduri de investiții, firme de consultanță, furnizori de tehnologie verde&soluții “smart” pentru oraș, furnizori și producători de materiale de construcții, companii de utilități și infrastructură urbană, firme IT&C, asociații profesionale, instituții de cercetare, arhitecți și urbaniști, reprezentanți societate civilă, mass media. Printre cei care au luat cuvântul s-au aflat Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Gabriel Friptu, Director General Direcția Generală Programe Europene – MDRAP, Ilie Bolojan, președintele Asociatiei Municipiilor, Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Social Development Specialist, Banca Mondială, Ludwik Sobolewski, Director General, Bursa de Valori București, Gheorghe Patrascu, Arhitectul șef al Bucureștiului.
Reprezentantii autoritatilor locale au prezentat proiecte de dezvoltare sustenabilă a orașelor României și studii de caz de bune practici privind colaborarea eficienta dintre autoritatea publică și mediul de afaceri.
Pentru Giurgiu, dna. Meca Ianca, director la Direcția Programe Europene, a prezentat proiectele High Performance Green Port Giurgiu 1 și High Performance Green Port Giurgiu 2, acestea fiind un exemplu de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat în implementarea unor proiecte de importanță regională.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DESFĂŞOARĂ CAMAPANII DE INFORMARE ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.